Kuru Dut



Dünyada kurutulan beyaz dutun çok büyük bir kısmı Türkiye’de yetiştirilmektedir. Beyaz dut dikkatlice toplanıp kıtır kıtır oluncaya kadar kurutulur. Kendiliğinden şekerli olan dut, kurutulurken şeker kullanmaya gerek yoktur.

Dut bol miktarda protein ve demir içerir. Ayrıca bolca C vitamini, fiber, kalsiyum ve antioxidant içerir. Dut atıştırmalık olarak ya da yoğurt, smoothie, reçel ve gevreklerin içine karıştırılarak tüketilir.

Detaylar için  bize ulaşın.

Dutun kendine has tadı ve şekli dışında zengin besin maddeleri içerir. Bu besin maddelerinin sağlık açısından bir çok faydası vardır. Taze dut ile dut kurusu arasında önemli farklılıklar vardır.

Taze dut toplandıktan sonra bir kaç saat içinde kimyasal değişime uğradığı için, hemen tüketilmesi gerekir. Kış aylarında tüketilmesi için, güneş altında kurutulan dutlar uğradıkları değişim nedeniyle egzamaya karşı mucizevi bir etki göstermektedir. İçerdiği vitaminler sayesinde kanseri bile engelleyen dut kurusu, çok sayıda rahatsızlığa iyi gelmektedir.

 

Ürünlerimiz


 

Yaş Kayısı    Kuru Kayısı          Gün- Kurusu          Kayısı Çekirdeği          Kuru İncir          Kuru Dut          Hurma